Akdenizin Cennet Koyları: Adrasan

Akdeniz’in cennet koyları ile ünlü ve Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Sulu ada turları ile Adrasan’ı keşfe çıkıyoruz. Adrasan otelleri, tekne turları, kamp aktiviteleri ve gezilecek yer önerileri ile Adrasan seyahat rehberi başlıyor.

Akdenizin Cennet Koyları: Adrasan
4.8/5 - (40 votes)

Adrasan Nerede?

Adrasan, yaz tatilimizin ikinci durağı  oldu. İlk durak olan Çıralı‘dan sabah saatlerinde yola koyulduk. Aslında arada Olimpos tatil kasabası da vardı ancak hem Çıralı ile aynı sahile sahip olmasından dolayı hem de önceki yıl yaz tatilimizi Olimpos’ta yapmış olmamızdan dolayı, yeni yerler keşfetmek için zaman kazanmak adına Olimpos’u transit geçmek zorunda kaldık.

İlçe merkezi ile otellerin ve sahilin bulunduğu yerler arasında yaklaşık 5 kilometrelik mesafe var. Merkez, genellikle yerli halk ve yabancılara ait yazlıklardan oluşmakta iken sahil kesiminde restoran, bar, cafe ve genellikle bungalow tipinde oteller bulunmakta.

• Akdenizin Cennet Koyları: Adrasan

Adrasan’a Nasıl Gidilir?

Adrasan, Çıralı’ya 32 km İstanbul’a 830 km uzaklıkta bulunan Ormanları, uzun plajları, Tarihi Kalesi ve adaları ile ün salmış, yerli ve yabancı turistlerin her yıl tercih ettiği Türkiye’nin gözde tatil mekanlarından birisidir. Eğer aç geldiyseniz veya sıcaktan bunaldıysanız dere üzerine kurulmuş olan restoran ve cafelerde 3 öğün yemek yiyebilirsiniz. Buradaki cafe ve restoranlar hem serin hemde sessiz olması sebebiyle yoğunlukla tercih edilmekte.

Yerli ve yabancı mutfaklara ait yemekler, Adrasan serpme köy usulü kahvaltı ve sınırsız çay, dere içerisindeki alabalık ve yılan balıkları, su üstünde yüzen ördekler ve göz alıcı dere manzarası, sizleri bekliyor.



İster yer minderleri ile yerde oturun isterseniz bambu masa-sandalyelerde oturun, hatta dilerseniz dere üzerine kurulmuş hamaklarda bile dinlenebilirsiniz. Bu mekanlara giriş asma köprülerle sağlandığı için biraz sallantılı bir giriş yapıyorsunuz. Yükseklik korkusu olanları uyaralım. Ayrıca Adrasan’da ücretsiz wi-fi sunulan hizmetler arasında.

Adrasan Restoran & Mekanlar

Dere üzeri kafelerden birinde karnımızı doyurduktan sonra konaklayacağımız otele geçtik. Kayıt işlemleri ve odamıza yerleştikten sonra Adrasan’ı keşfetmek üzere aracımızla sahil boyunca turlamaya çıktık. Hatta sahili baştan sona araç üstü aksiyon kamerası ile kayıt ettik ve yakın zamanda sizlerle paylaşıyor olacağız.

• Akdenizin Cennet Koyları: Adrasan
Adrasan Gün Doğumu

Sahil boyunca 2 kere tur attıktan sonra Tarihi Kaleye giden yolu takip edip buradan da Sazak koyu‘na giden eski orman yolunu takip ederek Adrasan’a yüksek rakımdan bakma fırsatı bulduk. Sizleri de unutmadık tabi ki. Adrasan koyunun yukarılardan görüntüleri;

Adrasan’da Akılda Kalanlar..

SULU ADA, SAZAK KOYU, ÇOBAN LİMANI, AMERİKAN KOYU, CENEVİZ (KORSAN) KOYU, GELİDONYA FENERİ, DERE CAFELER, PLAJI, OLİMPOS DAĞI, BALON BALIĞI, ORMANI, TARİHİ KALESİ VE TEKNE TURLARI.

Adrasan Tekne Turu

Sahilde denize girmek her ne kadar kendinizi iyi hissettirse de Sulu Ada Turuna çıktığınızda ibreler Sulu Ada yönüne dönecektir. Sulu Ada’ya Sahilden 1 tanesi yelkenli olmak üzere sayıları 50-60’ı bulan tekneler ile günü birlik turlara katılarak gidebilirsiniz. Karaoğlan Teknesi ile Suluada ve Ceneviz Koyu turuna katıldık. Hijyen ve ilgi-alaka olarak gayet iyi bir tekne.

• Akdenizin Cennet Koyları: Adrasan
Günübirlik Adrasan Tekne Turları

Sabah saat 10:00 ile 11:00 arasında hemen hemen bütün tekneler sahilden ayrılarak tura çıkarlar. Tura katılma bedeli olarak kişi başı 400 TL‘den başlayan (2023 fiyatı) bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Tekne sahipleri ve personelleri o kadar kibar ve anlayışlılar ki isterseniz turun başında isterseniz de tur sonunda ücretinizi ödeyebiliyorsunuz.

Bu tekne turunda sizi neler bekliyor isterseniz biraz değinelim. Tur 10:00-17:00 arasında düzenleniyor. Tur süresince öğlen yemeği (Balık, Tavuk ve Lokma), sınırsız çay ve meyve ikramlarıyla sizi yeterince tatmin ediyorlar. Bunun yanında bazı tekne sahipleri Türkçe-İngilizce rehberlik servisi de sağlıyor. Yüksek ses, yerli-yabancı hit parçalarla ortamı daima neşeli ve canlı tutmayı başarıyorlar.

Bizyineyollarda
Bulduğumuz her boşluğu bir tatile dönüştürüp yakaladığımız tüm fırsatları sonuna kadar kullanıyoruz. Kimi zaman aracımızla taşlı dağ yolunda kilometrelerce gittik (Adrasan), kimi zaman kucakta çocukla dar patikalarda saatlerce yürüdük (Gelidonya Feneri). Çok yorulduk ama hiç pişman olmadık.
BİR YORUM YAZIN


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.