Çıralı’da Gezilecek Yerler

Akdenizin en uzun plajlarından birisi olan Çıralı Tatil beldesindeyiz. Turunçgiller ve zeytin ağaçlarının arasında konaklayabilir, akülü golf arabası ile plaja kadar inebilirsiniz. Ağırlıklı olarak yerli turistlerin uğrak yeridir. Olimpos’a ve Yanartaş’a (Chimaera) çok yakın konumda bulunan Çıralı’da tatil yapmanızı tavsiye edilir.

Çıralı’da Gezilecek Yerler
4.5/5 - (24 votes)

Çıralı

Bu yıl #Bizyineyollarda’nın yaz tatilindeki ilk durağı Antalya Çıralı oldu. İstanbul’a 780 km uzaklıkta Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı Tatil Merkezine yaklaşık 11 saatte vardık. Hem daha güvenli hemde trafik yoğunluğunun az olması sebebiyle seyahate gece geç saatlerde çıktık ve sabahın ilk saatlerinde Antalya Merkez’e vardık.

Antalya merkezde bulunan bir Alışveriş Merkezine uğradık ve burada ikmal güncellemesi yaptık. Önceki yıl yaz tatilini Olimpos’ta yaptığımız için oraya vardığımızda karşılaşacaklarımızı az çok tahmin edebiliyorduk ve bu nedenle buraya yöneldik.

• Çıralı'da Gezilecek Yerler
Çıralı Plaj Yolu

Antalya merkezden batıya Kemer istikametinde yola koyulduk. Tıpkı Rio’daki Sugarloaf Mountain (Şekersomunu Dağları) gibi yüksek heybetli dağ manzarası eşliğinde Antalya’da çıkışlarımız oldu ve Çıralı’ya doğru yola koyulduk.

Çıralı Yol Ayrımı

Kemer’e varmadan Yanartaş levhasını gördük ve buradan güneye doğru inen yolu yaklaşık 7 km takip ettik. Yol bir hayli virajlı ve dar olmasına rağmen yeşilliklerin, ağaçların ve devasa kaktüslerin süslediği manzaralar eşliğinde sahile vardık ve burada aracımızla batı-doğu istikametinde ilerlerken sağımızda kumsal solumuzda bungalow türü otel ve pansiyonlar eşliğinde konaklayacağımız otele kadar geldik.

Uzun sahil şeridiyle çıralı plajı.
Çıralı Plajı

Gerekli kayıt işlemlerini sabırsızlıkla yaptık ve hemen plaja doğru yürüyerek yola koyulduk. Diğer adıyla Pia, Olimpos’a kadar uzanan yaklaşık 3.5 kilometrelik uzun plajı ile bizi bekliyordu. Otelden plaja giden yol, çiçekli ağaçlarla bezenmiş şekilde bize eşlik ediyordu.



Çıralı Plajı ile oteller arasındaki yolu geçtiğinizde ayağınıza kum değmeye başlıyor. Yaklaşık 100-150 metre kumsalda yürüdüğünüzde şezlonglar ve muhteşem Plaj ve Kumsal sizi karşılıyor. Deniz öylesine berrak ki rengine aksediyor ve yeşil-mavi arasında sizi kararsız bırakıyor.

Kumsaldaki Şirin Konuklar: Caretta Caretta Kaplumbağalar

Kumsalının bir özelliği de Caretta-Caretta kaplumbağalarının her sezon buraya yumurtalarını bırakması ve zamanı geldiğinde kabuklarını kırıp hızla denize kavuşma anı her yıl binlerce doğa dostunu buraya çekiyor.

Plaj ziyaretçilerinin istemeden de olsa zarar vermemesi amacıyla metal kafesler konularak koruma altına alınmış yuvalar. Maalesef biz orada bulunduğumuz tarihlerde karetta kaplumbağalarını göremedik.

Çıralı plajında serinleyen köpek.

Kaplumbağaları göremesek de denizin tadını fazlasıyla çıkardık. Plajın en güzel yanı fotoğrafta da açıkça görüldüğü gibi hem taş hem kumlu olmasıydı. Olimpos dağına kadar uzanan sahilde istediğiniz noktadan denize girme olanağınız var. Plajın belde sınırları içerisinde kalan kısmında otellere ait veya kiralık şemsiye & şezlong bulunmasına karşın Olimpos sınırları içerisinde kalan kısımda böyle bir imkan malesef bulunmamakta.



Eğer evcil hayvanınız varsa evcil hayvanlarınıza uygun tesislerde mevcut. Küçük dostlarımızda güzel bir tatili hak ediyor nede olsa. Alabildiğine yeşilin ve mavinin her tonunu görebileceğiniz Plajda denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarın. Denizin üstü kadar altı da zengin. Su altı kameramızla sizin için su altına dalış yaparak harika görüntüler kaydettik. Yakın zamanda bu görüntüleri sizlerle paylaşıyor olacağız.

Çıralı akdeniz korsan gemisi

Burada akşamlar ve onu takip eden geceler hep bir başkadır. Gün boyu denizdeki aktivitelerin oluşturduğu tatlı yorgunluğu, serin serin esen rüzgar eşliğinde sahil kıyısında bulunan restoranlarda atabilirsiniz.

Çıralı, Romantik tarzıyla sizleri oldukça şaşırtacak olan restoranlara takılmanızı tavsiye ederim. Et menüsü ve deniz mahsülleri olmak üzere hizmet veren restoranlarda Akdenizin soft dalgalarının Çıralı sahillerini okşadığında çıkan ses eşliğinde unutulmaz bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

ÇIRALI PLAJI, YANARTAŞ, SAHİL RESTORANLAR, KORSAN GEMİSİ, CARETTA CARETTA VE BÜYÜLEYİCİ GÜN BATIMI.

Hiç Sönmeyen Alev Çıralı Yanartaş (Chimaera)

Çıralı’ya geldiğinizde sadece deniz, plaj, otel üçlüsü arasında gidip geleceğinizi düşünmeyin. Buraya adını veren Yanartaş (Yanarkaya-Chimaera) kayalarını görmeden sakın ayrılmayın. Yüzyıllardır yanan metan kaya gazının oluşturduğu bu büyüleyici atmosferi mutlaka tadın.

Sahil boyunca kara yolu ile doğu istikamette gittiğinizde tabelalardan da faydalanarak bu doğa harikası yeri bulabilirsiniz. Orman Bakanlığı’nın işlettiği tesis büfe ve hediyelik eşya dükkanların bulunduğu yerden yaklaşık 1-1.5 km yukarıda bulunmakta. Ancak bu noktaya sadece yaya olarak çıkılabiliyor.



Kişi başı 6 -10 TL olan giriş ücretini ödedikten sonra tarihi taş merdivenlerden zorlu bir tırmanış sizi bekliyor. Normal bir tırmanış hızıyla dinlenmeler de dahil 30dk-1saat arası bir sürede hedefe varıyorsunuz. Kalp rahatsızlığı veya benzeri bir hastalığı olanların ziyaretine izin verilmiyor.

Yukarı çıkıp hedefe vardığınızda sizleri sıcak bir atmosfer karşılıyor. Fotoğraf çektiren yerli yabancı turistler, yanan ateşleri üfleyerek söndürmeye çalışan çocuklar ve enteresandır yanan metan gazı üzerinde şişlere sucuk takıp pişiren insanlar bile görebilirsiniz.

2 gece 3 gün süren Çıralı tatilimiz sona erdi ve sıradaki durağımız olan Adrasan’a doğru yola çıktık. Bir sonraki yazıda “Antalya-Adrasan” hakkında yazacağız.

Yanartaş

Bizyineyollarda
Bulduğumuz her boşluğu bir tatile dönüştürüp yakaladığımız tüm fırsatları sonuna kadar kullanıyoruz. Kimi zaman aracımızla taşlı dağ yolunda kilometrelerce gittik (Adrasan), kimi zaman kucakta çocukla dar patikalarda saatlerce yürüdük (Gelidonya Feneri). Çok yorulduk ama hiç pişman olmadık.
BİR YORUM YAZIN


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.