Kaş, Kaputaş, Kalkan Gezi Rehberi
Türkiye’nin Tatil Cenneti Antalya’nın batısındaki en gözde turizm bölgesi Kaş, yarımadası, ormanı, denizi, plajı ve gece eğlenceleri ile gelenleri kendisine hayran bırakıyor. Kaş’ ın yanısıra Dünyaca ünlü Kaputaş Plajı ve Kalkan Beldesi gezmeye, görmeye değer.
Antalya Kaş Gezilecek Yerler
Antalya Kaş, şehrin batıdaki en son ilçesidir. Antik kent kalıntıları, batık şehirleri, yol üstü plajları, yarımadası, sınırsız deniz ve doğa manzarasıyla, tarihi çarşıları ve eski kaldırımlarıyla yerli yabancı turistlerin gönlünde taht kurmuş bir tatil merkezidir.
Kaş’ı anlatmaya ne cümleler, paragraflar ne de bloglar yeter aslında. Burayı yaşamak hemde en derinlemesine yaşamak gerek. Bunun için günler hatta belki haftalar gerekiyor olsa da maalesef sadece 1 gün ayırabildik.
Ancak dolu dolu ve hatta diyebilirim ki hiç dinlenmeden, tek nefeste gezdik. Şimdi izlenimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Gelecek yıl tatil planlarımız arasında Antalya Kaş için daha uzun vakit ayırmayı planladık.
Kaş’a Nasıl Gidilir?
Antalya’nın gözde turizm merkezi Kaş ilçesine İstanbul’dan Karayolu ile 2 farklı rota çizerek varabilirsiniz. İzmir – Bodrum – Marmaris – Fethiye üzerinden (Batı – Doğu Rotası) yada Isparta – Antalya üzerinden (doğu batı rotası) ile ulaşabilirsiniz. Antalya Kaş’a Uçak ile gelmek benim için daha mantıklı derseniz Antalya Havalimanını kullanabilirsiniz. Antalya’nın yaklaşık 190 km batısında yer alan Kaş’a D-400 karayolunu kullanarak 3 saat gibi bir sürede varabilirsiniz.
Kaş Ulaşım Haritası: https://goo.gl/maps/ZnWf9ohExTNnAhDA8
Kaş’ta Ne Yenir? Ne İçilir?
Antalya Adrasan gezimizin hemen sonrasında yola çıktık ve akşam saatlerinde Antalya Kaş’a vardık. Önceki yıllarda yine buraya geldiğimiz için çok fazla yabancılık çekmedik diyebilirim. Öncelikle uğrak bir restoranda “Kaş usulü Kiremit Köfte” ile karnımızı doyurduk. Ne yalan söyleyeyim en son Aydın’da bu kadar lezzetli bir kiremit köfte tatma fırsatımız olmuştu. Bu harika akşam yemeğini eşimle birlikte yerken ekibimizin minik üyesi ise bebek arabasında uyumayı tercih etti. Haliyle yol yoruyor insanı 🙂
Kaş Otelleri ve Konaklama Olanakları
Kaş’ta hangi otelde kalınır? diye sorarsanız bir çok seçenek var konaklama olarak. 5 Yıldızlı Kaş Otelleri, 4 Yıldızlı oteller ve 3 yıldızlı Kaş Pansiyonların yanı sıra Kaş camping alanları da bulunuyor. Özellikle Kaş’ın Çukurbağ Yarımadasında çadır kampı yapmak harika.
Üstelik Kaş’ta birçok yerde kamp çadırı kurmak ücretsiz. Kaş otelleri yaz sezonunda maksimum doluluk oranına ulaştığı için olur da otel rezervasyonu yaptıramazsanız Çukurbağ Yarımadasında yol boyunca çadır kurulmasına izin veriliyor.
Yemeğin ardından Kaş meydanını, tarihi Kaş Çarşısını ve eğlence mekanlarını gezdik. Gecenin sonunda ise Kaş’ın batısında bulunan “Çukurbağ Yarımadası” üzerindeki camping alanında çadırımızı kurduk ve kamp tipi konaklama yaptık. Sabah ise Akdenizin, yarımada kıyılarını okşayan o tatlı dalga sesleriyle uyandık erken saatlerde.
Bizim için camping konaklama maceralı olsa da minik prensesin bizimle aynı fikirde olduğunu pek söyleyemem. Yüzüstü yattım ve kendisi gece boyunca sırtımda uyudu. Sabah olduğunda memnuniyetsiz bir yüz ifadesi ile karşıladı bizi. Uykunun etkisi geçtiğinde Antalya Kaş dedi ilk kez. (Orj: “Atta Kaaaş“).
Sabah kahvaltımızı çadırımızın hemen önünde bulunan piknik masasında açık büfe usulü yaptık. Çadırımızı topladık ve yarımadadan ayrılarak tekrar Kaş ilçe merkezine geldik. Aracımızı park ettikten sonra gündüz gözü ile çarşıdaki tarihi yapıları görmek üzere yaya olarak devam ettik.
Sabah 10:30 sularında daha kimsecikler yokken hem rahat rahat gezdik hemde insan kalabalığının kirletmediği saf fotoğraflar yakaladık. Meydanda bulunan fotoğrafçının bilgisayarını kullanarak fotoğraf makinemizin dolan hafıza kartını taşınabilir diske aktardık.
Akılda Kalanlar..
KAŞ, KALKAN, KAPUTAŞ PLAJI, ÇUKURBAĞ YARIMADASI, CAMPING, KAŞ MEYDANI, KAŞ GECELERİ, KALKANDA BİR GECE
Kaputaş Plajı Nerede?
Kaş merkezde öğlen öncesi için sıcaklık çok artı değerlerde olsa da gezmeye devam ettik üstüne ünlü buzlu bademin tadına da baktık. Sonra aracımıza binerek Kaş ilçesine bağlı Kalkan kasabasına doğru yola çıktık. Kalkana 7 km uzaklıkta bulunan Kaputaş plajına uğramadan geçilir mi hiç.
Kaputaş Plajı yakın zamana kadar çok uğrak bir plaj olmasa da yoğun ilgi sonucu güzel bir turistik tesise dönüşmüş. Birkaç yıl önce geldiğimizde sadece soyunma kabinleri ve derme çatma yapılmış duş başlıkları bile olmayan, hortumla duş aldığınız bir yer iken şimdilerde içinde bar ve cafe gibi dinlenme mekanları bulunan harika bir yere dönüşmüş. Birde Kaputaş Otopark sorunu çözülse çok güzel olacak.
Kaputaş plajı ile ilgili aklınızda kalacak en önemli şeylerden biri denizin ve kumsalın tadını çıkardıktan sonra duş almak için duşa geldiğinizde buz gibi soğuk doğal kaynak suyu ile alacağınız duş olacaktır. Kesinlikle unutamayacağınız bir deneyim yaşayacaksınız.
Unutulmayacak diğer bir şeyde ineceğiniz ve daha kötüsü dönüş yolunda araçların bulunduğu yere çıkmak zorunda olduğunuz yaklaşık 200 basamaklı merdiven olacaktır. Ama inanın hepsine değer Kaputaş plajı. Burada ki yol inşaatında 40-50 yıl önce 5 yol işçisi hayatını kaybetmiş. Yol kenarında kayalıklara perçinlenmiş tabelada isimlerini de görebilirsiniz.
Resimde de görüldüğü üzere plaj tıpkı Çıralı‘da olduğu gibi taşlı ve kumlu bir kıyıya sahip. Deniz suyu sıcaklığı gayet iyi olsa da bulanıktır. Bunun sebebi plajın yoğun dalgalara açık olmasıdır. Aslında su altı çekimlerimizde oldu. Bu çekimleri de en kısa zamanda hem blogumuza hem de Youtube kanalımıza ekliyor olacağız.
Kaputaş’ta Konaklama İmkanı
Kaputaş Plajı Antalya’nın en seçkin ve yoğun ziyaretçi alan hatta Dünyanın En İyi Plajları arasında gösterilen yol üstü bir plajdır. Bu nedenle konaklama imkanı bulunmuyor. Kaputaş’a en yakın otel yaklaşık 7 km batıdaki Kalkan Beldesindedir. Kalkan’da 4 ve 5 yıldızlı otellerin yanı sıra birçok butik pansiyonda bulabilirsiniz.
Kaş Kalkan Beldesi
Kaputaş plajındaki maceramız güneşin batışıyla sona erdi ve Kalkan’a doğru hareket ettik. Yaklaşık 7-8 km sonra vardık ve belde merkezindeki 4 yıldızlı bir oteldeki rezervasyonu tamamlayarak konaklamak üzere odamıza çıktık.
Kalkan’ın gece manzarasını otelin balkonundan görmek mümkün. Kısa bir dinlenceden sonra dışarı attık kendimizi. Havanın da serin olması fazlasıyla bi artı oldu bizim için. 15 Temmuz’un yıldönümü olması sebebiyle Kalkan Hükümet Konağı önündeki anma programlarını biraz izledikten sonra denize ve Kalkan plajına paralel ilerleyen mekanların bulunduğu sokağı gezdik.
Kalkan sahili boyunca uzanan caddeni en sonuna kadar gittik ve denize bakan bir mekanda bir şeyler yudumladık ve minik prensesi de çocuk parkında oynattıktan sonra otele doğru bembeyaz kireç kaplı (bodrum evlerine çok benziyor) apart otellerin ve evlerin arasından geçip renkli merdivenlerden çıkarak otele döndükten sonra uyuyarak Kalkan’daki ilk günümüzü sonlandırdık.
Gezdiğimiz kıyı şeridindeki yerlerin arasında geceleri en serin olan yer kuşkusuz Kalkan‘dı. Ancak şunu da söyleyelim gündüzde bir o kadar sıcak oluyor. Ama Antalya işte ne kadar sıcak olursa olsun hep güzel anılar bırakıyor insanda.
Kalkan’da hem Kaputaş plajından hemde otel manzarasının ve koşullarının iyi olmasından dolayı 2 gece konaklamak için planlama yaptık. Sabah erken saatte kalkıp havuz başında açık havada açık büfe Kalkan kahvaltısı yaptık ve yaklaşık 2-3 saat otel havuzunu kullandık.
Otelimiz konum itibariyle ve hijyen & güler yüzlü personeli sayesinde sizi fazlasıyla memnun ediyor. Şimdi reklam olmasın adını paylaşmayalım ama ipucu verelim Kalkan merkezinde sadece 1 tane 4 yıldız otel bulunmakta. Kalkan’a yolunuz düşerse konaklamak için ideal bir otel tavsiye ediyoruz 🙂