Kartalkaya Kayak Merkezinde Kar Keyfi
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi, Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen kış turizmi merkezlerinden biridir. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok şehirden yerli turistleri ağırlamaktadır. Snowboard, Kayak ve diğer profesyonel kış sporlarının yapıldığı Kartalkaya hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları bu yazımızda.
Kartalkaya Kayak Merkezi
Kartalkaya Kayak Merkezi, her yıl kış mevsiminde yerli ve yabancı bir çok ziyaretçiye doyasıya kar keyfi yaşatmayı başarıyor. İster profesyonel ister amatör olun, kış sporu yapmak isteyenlere özel kayak pistleri ile hizmet veriyor. Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi ile ilgili çok merak edilen soruları sizler için cevaplandırdık.
Bolu Kartalkaya Otel, Pist ve Tesisler
Kartalkaya, Bolu il sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bu nedenle İstanbul, Ankara, Eskişehir ve hatta İzmir başta olmak üzere bir çok şehirden gelen kayak severler tarafından tercih edilmektedir. Yerli ziyaretçilerin yanı sıra Avrupa ülkeleri, Ortadoğu ve Arap ülkelerinden de yoğun turist gelmektedir.
Otellerin neredeyse tamamında sauna, hamam, spa, havuz ve şömineli odalar bulunmaktadır. Unutulmaz bir kış tatili planlıyorsanız kesinlikle Kartalkaya’yı öneriyoruz.
Kartalkaya Otelleri
Bolu Kartalkaya Kış Sporları Merkezinde toplamda 5 adet otel bulunmaktadır. 4 yıldız ve 5 yıldıza sahip bu otellerde konaklayarak harika bir kış tatili yapabilirsiniz.
1. Kartal Otel
Kartalkaya’nın ilk inşa edilen tesislerdendir. Kayak merkezine ilk girdiğiniz geniş meydanın sonunda bulunur. Oteli kullanan ziyaretçiler Skipass ücreti ödemezler.
1 gecelik tam pansiyon oda ücreti 4.000 – 9.000₺ arasındadır.
Bilgi ve rezervasyon için +90 374 234 50 05 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
2. Kaya Palazzo Ski and Mountain Resort
İlk girişte sağdan giden yolu takip ederek Jandarma Karakolunu geçince hemen sağda bulunan ve Kartalkaya’nın en modern ve en yeni oteli olan Dorukkaya Swiss Oteli göreceksiniz. Otelde konaklayan misafirler için Skipass ücretsizdir.
Gecelik konaklama hafta içi ve hafta sonu farklı fiyatlara sahiptir. Ortalama gecelik 1 kişi oda ücreti 4.000 – 10.000₺ arasında değişmektedir.
Bilgi ve rezervasyon için +90 374 234 51 00
3. Dorukkaya Ski & Mountain Resort (Swiss)
İlk girişte solda gördüğünüz oteldir. Otel müşterilerine ücretsiz Skipass hizmeti sunulmaktadır.
1 Gecelik konaklama için sezonda kişi başı 3.000 – 8.000₺ arasında ücret alınmaktadır.
Bilgi ve Rezervasyon için +90 374 234 50 26
4. Golden Key Kartalkaya
Otelde kalan müşteriler Skipass ücretinden muaf tutulmaktadır.
Otelde bir gecelik oda kahvaltı konaklama ücreti 3.500 – 4.500₺ arasındadır. Bu otelde en az iki gecelik konaklama için rezervasyon almaktadır.
Otel rezervasyonu ve bilgi almak için +90 374 234 50 59
5. Grand Kartal Otel
Otelde konaklayanlar için Skipass ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Gecelik kişi başı oda fiyatları 2.000 – 3.000₺ arasındadır ve minimum 2 gecelik rezervasyon kabul etmektedir.
Bu otelde konaklama ve müsaitlik durumunu sorgulamak için +90 374 234 50 50
Eğer Kartalkaya Otelleri fiyat olarak pahalı geldiyse Bolu merkezde bulunan otelleri de tercih edebilirsiniz. Bolu şehir merkezinde bulunan pansiyon, 3-yıldız, 4-yıldız ve 5-yıldızlı otelleri tercih edebilirsiniz. Bunların yanısıra yine Bolu merkezinde bulunan Ordu evi, Öğretmen evi, Polis evi, Orman Müdürlüğü Misafirhanesi ve çeşitli kamu kurumlarına ait misafirhaneleri de daha ekonomik fiyatlara kullanabilirsiniz.
Cafe, Bar ve Restoranlar
Kayak merkezinde otellerin umuma açık restoran ve cafe gibi bölümlerini otelde konaklamasanız bile kullanabilirsiniz. Bunun yanısıra Kartal otelin hemen yanında bulunan Cafe&Bar işletmesinden faydalanabilirsiniz.
Kartalkaya Kayak Pistleri ve Parkurlar
Burada kayak ve snowboard başta olmak üzere bir çok kış sporunu yapabileceğiniz alanlar bulunuyor. Farklı eğim ve uzunluklara sahip toplam 5 büyük kayak pisti var. Ancak küçük çaptaki parkurlarıda katarsak yaklaşık 1 düzineyi buluyor sayıları.
Pist ve Parkur İsimlerinden Bazıları:
- Nazlı Pisti
- Çanak Pisti
- Genel Eğitim Pisti
- Paris Pisti
- Yaman Pisti
- Nazar Pisti
- Luxury Chalest
- Burhanettin Kaya Pisti
- Dörtlü Telesiyej Alanı
- Çocuk Eğitim ve Aktivite Pisti
- Kızak Aktivite Alanı
Kartalkaya Giriş Ücreti
Kartalkaya Kayak Merkezine giriş ücreti gibi bir uygulama bulunmuyor. Yani Kayak Merkezi girişi ücretsizdir. Ancak kayak pistleri, skipass (lift), teleferik, ekipman kiralama ve konaklama gibi hizmetler ücretlidir. Yani Abant yada Yedigöller Milli Parkı gibi bir giriş ücreti ödemiyorsunuz.
Otopark Ücreti
Kartalkaya Kayak Merkezi ve otellere ait açık otoparklar ücretsiz olup tüm ziyaretçilerin kullanımına açıktır. Aracınız ile Kartalkaya’ya geldiğinizde herhangi bir otopark ücreti ödemezsiniz. Ancak otellere ait kapalı otoparkları eğer otel müşterisi değilseniz kullanamazsınız.
Kartalkaya Skipass Ücretleri
Skipass, kayak pistlerinde bulunan ve kayarak pistin en alt noktasına geldiğinizde sizi tekrar yukarı çeken teleferik benzeri bir araçtır. Birçok çeşiti bulunan Skipass, ayaklar yerde (yaslanarak) yada oturarak tamamen havada giden türleri yaygın kullanılıyor. Kartalkaya‘da her ikisini de görebilirsiniz.
Kartalkaya Skipass Ücretleri otele, pist uzunluğuna ve pist eğimine göre değişkenlik göstermektedir. Hafta içi, hafta sonu ve resmi tatil günleri için farklı fiyat uygulamaları da bulunmaktadır.
Bu yıl için belirlenen 2023 Kartalkaya Skipass Ücretleri :
Kartal Otel Skipass
Hafta içi günlerde tam gün Kartal Otel Skipass ve Pist Kullanım Ücreti
12 yaşından büyük yetişkinler.
Tüm gün sınırsız.
Hotel Dorukkaya Skipass
Hafta içi günlerde Dorukkaya Ski&Mountain Resort Skipass ve Pist Ücreti
12 yaşından büyük yetişkinler.
Tüm gün sınırsız.
Skipass ücreti aynı zamanda kayak pistlerinin kullanım ücretini de kapsadığı için ödeme yapmadan kayak parkurlarını ve pistleri kullanmanıza izin verilmiyor.
Pistlerde kendinize ait kayak ekipmanlarını kullanabilirsiniz. Eğer bir kayak takımı, snowboard, skiboard yada kayak kıyafetiniz yok ise Kartalkaya otellerinde kiralayabilirsiniz. Otellerin yanı sıra yol boyunca kayak kıyafeti ve ekipmanı daha ekonomik fiyatlarla kiralayabileceğiniz işletmeler bulunuyor.
Eksik ekipman ile pistlere çıktığınızda olası bir kaza ile karşılaşma ve sakatlanma riskiniz oldukça yüksek. Bu nedenle kayak ekipmanlarınızın sağlam ve kaliteli olmasına dikkat edin.
Kartalkaya Teleferik ve Telesiyej Ücretleri
Kışın Kartalkaya’da Kar manzarasına tam anlamıyla doymak istiyorsanız teleferik aktivitesi tam sizlik. Doğa ile baş başa harika bir kış tatili için Teleferik aktivite ücretleri şu şekildedir;
Hafta İçi Teleferik & Telesiyej Kullanım Ücreti: 300.00 ₺
Hafta Sonu Teleferik ve Telesiyej Kullanım Ücreti: 350.00 ₺
Kayak Merkezinde Kayak Takımı ve Ekipman Kiralama Ücretleri
Ekipman | Penguen Tepe | Esenler Ekipman | Oteller |
---|---|---|---|
Kayak Takımı Kiralama | 175.00 ₺ | 150.00 ₺ | 200.00 ₺ |
Snowboard Kiralama | 175.00 ₺ | 150.00 ₺ | 200.00 ₺ |
Kızak Kiralama | 50.00 ₺ | 45.00 ₺ | 75.00 ₺ |
Kayak Kıyafeti Kiralama | 100.00 ₺ | 100.00 ₺ | 240.00 ₺ |
Kayak Gözlüğü Kiralama | 40.00 ₺ | 30.00 ₺ | 50.00 ₺ |
Kayak Eldiveni Kiralama | 25.00 ₺ | 20.00 ₺ | 40.00 ₺ |
Kayak Kaskı Kiralama | 25.00 ₺ | 20.00 ₺ | 40.00 ₺ |
Tüm Ekipman Kiralama | 275.00 ₺ | 250.00 ₺ | 450.00 ₺ |
Ekipmanlarınızı ayarladıysanız şimdi sıra karın tadını çıkarma vakti. Kartalkaya’daki otellerde rezervasyon yaptıysanız otel size çevre hakkında ve kış sporları hakkında detaylı bilgilendirme ve yönlendirme yapacaktır. Eğer otelde kalmayacak ve günübirlik bir aktivite olarak planlama yaptıysanız bundan sonraki yazacağımız şeyler sizi daha çok ilgilendiriyor.
Kartalkaya’da Kayak ve Snowboard Eğitimi
Kış sporlarını eğlenceli bir şekilde tamamlamak için kayak bilmeyen ve amatör seviyedeki ziyaretçilerin mutlaka profesyonel bir kayak hocasından veya bu konuda size yardımcı olabilecek kayak eğitmenlerinden ders alması gerekiyor. Kayak yapmak için kurs almak zorunlu değil. Ancak sağlığınız için kayak eğitimi almanızı öneriyoruz.
Kartalkaya’da otel bünyesinde hizmet veren lisanslı kayak eğitmenleri bulunmakta. İster snowboard için ister kayak için kısa sürede doyurucu bir eğitim veriyorlar. Eğitimi aldıktan sonra kayak yapmak inanın çok daha zevkli bir hale geliyor.
Peki Kartalkaya’da Kayak & Snowboard Eğitimi ne kadar?
Profesyonel kış sporları eğitimi için bir kaç farklı paket bulunuyor. Kaç kişinin eğitim alacağı yada hangi gün eğitim verileceği gibi seçeneklerle fiyatlandırma yapılıyor. 2022 yılı için güncel Kayak Eğitimi ücretlerini araştırdık.
Kartalkaya Profesyonel Kayak Eğitim Ücretleri:
- Minimum 1-4 kişi arası Kayak Eğitim Ücreti: 400-750 ₺/kişibaşı
- 10 kişi veya daha fazla gruplar için Kayak Eğitimi: 250-450 ₺/kişibaşı
Snowboard Eğitim Ücreti:
- Minimum 1-4 kişi arası Snowboard Eğitim Ücreti: 500-800 ₺/kişibaşı
- 10 kişi veya daha fazla gruplar için Snowboard Eğitimi: 350-750 ₺/kişibaşı
Arama Kurtarma Timleri
Tüm uyarılara rağmen kayak eğitimi olmadan pist başına geçen ve spor esnasında kaza geçirenlere Kartalkaya Jandarma Arama Kurtarma Timleri anında müdahale ederek revire intikal ettiriyor. Kazaların yanısıra çığ ve tipi gibi olası felaketler durumunda da kurtarma personeli, ziyaretçilerin can güvenliği için 7/24 özenle çalışmaktadır.
Kartalkaya Nerede?
Türkiye’nin ve Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden olan ve kış sporlarının hemen hepsinin yapılabildiği Kartalkaya nerede, nasıl gidilir?
Kartalkaya Kayak Merkezi hem İstanbul’a hem de Ankara’ya neredeyse eşit mesafede bulunmaktadır. Ankara veya İstanbul’dan Kartalkaya’ya gitmek isteyen biri yaklaşık 2.5 saatte varabilir. Ancak kışın yoğun kar yağışı olması durumunda varış süreniz biraz uzayabilir.
Kartalkaya Yolu Kışın Açık mı?
Kartalkaya yolu kış sezonunda yoğun kar yağışı nedeniyle kısa süreli trafiğe kapanabiliyor. Ancak kar küreme ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yol çok geçmeden trafiğe açılıyor. Kışın Kartalkaya’ya çıkarken dikkat etmeniz gereken en önemli şey kış lastiğinizin veya kar zincirinizin yanınızda mutlaka bulunuyor olmasıdır. 4 mevsim lastikler yüksek rakımlarda işe yaramıyor ve zincir takmadan çıkılamıyor.
Bir de yol boyunca yola atlayarak önünüzü kesen zincircilere aldanmayın. Siz siz olun Jandarma kontrol noktasına kadar bu fırsatçılara şans vermeyin. Eğer yol çok kötü durumda ise Jandarma ekipleri Kartalkaya’ya kış lastiği veya zinciri olmayan araçlara müsade etmiyor.
Kartalkaya’ya Nasıl Gidilir?
İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa gibi çevre illerden gelenler TEM otobanı ve D-100 karayolunu kullanarak kolayca gelebilirler. Tem otobanından gelenler Bolu-Doğu (Yeniçağa) çıkışından çıkarak D-100 karayoluna ve oradan da kısa bir süre gittikten sonta Kartalkaya yoluna bağlanabilirler.
Kartalkaya Kayak Merkezi haritası: https://goo.gl/maps/URiksAoKbx9tUiRo9
Günübirlik Kartalkaya Gezisi
Günübirlik Kartalkaya turu yapılabilir mi? şeklinde bir soru gelmişti instagram hesabımıza. Merak edenler için burada da açıklama gereği duyduk. Bolu’daki Kayak Merkezine İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi illerden günü birlik gelmek isteyen ziyaretçilerin sabah çok erken saatte yola çıkmaları gerekiyor.
Öğlen saatlerine kalmadan zirveye çıkmış olmanız gerekiyor. Malum kışın günler kısa ve kış sporu aktivitelerini akşam saatlerine bırakmamak lazım. Bu şekilde günübirlik bir planlama yaparak dolu dolu değerlendirmiş olursunuz. Kalan vakitte de Bolu Şehir Merkezini gezebilir alışveriş için zaman harcayabilirsiniz.
Hava Durumu ve Kar Kalınlığı
Kartalkaya Kayak merkezinin bulunduğu bölge Kasım ortalarında kar tutmaya başlıyor. Mart sonu hatta bazı dönemlerde Nisan ayı ortalarına kadar pistlerde kar oluyor. Hava sıcaklığı elverdiği ölçüde kar yağmasa bile yapay kar üretilen küçük pistlerde bulunuyor.
Kar kalınlığı ise sezonda 70 cm ile 150 cm arasında değişmektedir. Zaman zaman yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle pistler kapanabiliyor. Ancak sezonun neredeyse tamamında kayak yapmaya imkan sağlanıyor.
Kartalkaya ile İlgili Merak Edilen Sorular
Kartalkaya Hangi Şehirdedir?
Bolu ilimizin güneydoğusunda bulunmaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı ve Esenboğa Havalimanına 3 saat uzaklıktadır.
Yazın Kartalkaya Açık mı? Gidilebilir mi?
Sadece kış sezonunda açık olan Kartalkaya Kayak Merkezi, karın yağmadığı diğer mevsimlerde ziyarete kapalıdır. Yazın sırf meraktan gitmişliğim var. Tüm otel ve tesisler kapalıydı. Sadece işletmelerin güvenlik görevlileri oradaydı.
Kartalkaya’da ne giyilir?
Eğer kayak yapmayacaksanız kendinize ait kışlık kazak, kaban, bot ve bereler iş görür. Ancak kayak yapacaksanız kayak ekipmanına uygun tamamlayıcı kıyafetleri giymeniz gerekir. Eğer bir kayak kıyafetiniz yoksa satın alabilir yada kayak ekipmanı kiralama yolu ile bu sorunu çözebilirsiniz.
Kartalkaya’da ne yenir? Ne içilir?
Otellerin içerisinde bulunan restoran, cafe ve barlarda hemen hemen her türde yiyecek ve içeceği bulabilirsiniz. Kartal otelin yanında bulunan Şömineli Cafe&Bar’da bir fincan kahve veya sıcak çikolata içinizi ısıtmaya yetecektir.
Kartalkaya’da Bungalov Dağ Evi var mı?
Kayak merkezinin bulunduğu zirvede sadece beş yıldızlı oteller bulunuyor. Ancak Kartalkaya’nın yakın çevresinde yaylalar bulunuyor. Burada kütük ev stilinde yapılmış bungalov evler görmek mümkün. Hatta evlerini Airbnb üzerinden kiraya veren aileler bile bulunuyor.
Kartalkaya’da Kamp Yapılır mı?
Kış sezonunda hava sıcaklıklarının çok düşük olması sebebiyle kamp yapmak için pek elverişli bir ortam olmuyor. Ancak macera arayan kamp severleri ara sıra görmek mümkün oluyor. Kış sezonu dışındaki dönemlerde oldukça sakin olan Kartalkaya bölgesi çadır ve karavan kampı için çok daha uygun bir ortam sağlıyor.
Snowboard nasıl yapılır?
Snowboard’da giderken eğer durmak istersen yavaşça sola çek. Eğer düşecek gibi olursan dizlerini öne doğru kır. Düşersende mutlaka dizlerinin veya sırtının üstüne düşmelisin. Snowboard’u senin ölçüne göre ekipman kiralama yerinden veya bir mağazadan satın alınmalıdır. Özel snowboard botları ayağımızı çok sıkı tutmalıdır, yoksa bazı beklenmedik kazalar yaşanabilir. Ve en önemlisi de kask ve kayak gözlüğü takılmalıdır.
Karda kızak nasıl kayılır?
Çok yoğun kar varsa kızağa binmek tehlikeli olabilir. Çünkü kızak bir yere saplanabilir ve bizde yaralanabiliriz. Kızakla aşağı doğru kayarken çok dikkatli olmalıyız. Kendimizi sadece öne veya sadece arkaya doğru vermemeliyiz. Dengemizi korumalıyız. Sıkıca tutunup dikkatli bir şekilde aşağı doğru kaymalıyız. Kızağın ipinden tutarakta binilebilir. Bu daha güvenli bir sürüş olacaktır. Kızağa binerken ters hareketler yapmamalı ve önümüze doğru bakmalıyız.