İstanbul Kelebek Çiftliği

Özellikle her yaştan çocuğa ve çocuk kalmayı başarabilen yetişkinlere hitap eden bir doğal park. İstanbul Anadolu yakası Beykoz’da bulunan Kelebek Çiftliği nerede ve nasıl gidilir? Kelebek Çiftliği içerisinde yapılabilecek aktiviteler nelerdir? Giriş ücreti ne kadar? Araştırdık ve bu önemli bilgileri sizlerle paylaştık.

İstanbul Kelebek Çiftliği
4.8/5 - (32 votes)

Beykoz Kelebek Çiftliği Nasıl Gidilir?

İstanbul’da yaşayan veya gezmek için gelenlerin harika vakit geçirebilecekleri bir yerdir Kelebek Çiftliği. Anadolu yakası Beykoz ilçesinde bulunmaktadır. İster Anadolu yakasından ister Avrupa yakasından gelmek isteyenler için son derece kolay bulunabilecek bir konumdadır.

Araç veya Toplu taşıma ile Beykoz Kelebek Çiftliğine nasıl gidilir sizler için tarif edelim ve sonrasında bu harika gezinin detaylarını paylaşalım.

Beykoz Kelebek Bahçesi Yol Haritası: https://maps.app.goo.gl/GWW6e7ewbLbHRhze9

Özel Araç ile İstanbul Kelebek Çiftliği Yol Tarifi

Hem Anadolu yakası hem de Avrupa yakası tarafından gelecekler için TEM otobanı (E-80) ile Kavacık ayrımlarından Riva-Beykoz tabelasını takip edin. Daha sonra ise Riva tabelasını takip ederek yolunuza devam edin. Paşabahçe-Polonezköy yoluna girin. Buradan da son olarak Zerzevatçılar Köyü tabelasından döndüğünüzde yaklaşık 500 metre sonra yolun sağ tarafında Beykoz Kelebek Çiftliği giriş kapısını göreceksiniz.

Beykoz Kelebek Parkı
Kelebek Çiftliği Giriş Kapısı

Bununla birlikte, aracınızın veya akıllı telefonlarda bulunan navigasyon uygulamasında “İstanbul Kelebek Çiftliği” veya “Beykoz Kelebek Çiftliği” yazdığınızda sizi aynı rotadan kolayca götürecektir.

ADRES:
Fatih Sultan Caddesi, Zerzevatçıköy – Beykoz / İstanbul 

Kelebek Çiftliği Haritada Nerede?

Toplu Taşıma ile Kelebek Çiftliğine Nasıl Gidilir?

İETT otobüslerini kullanarak Kelebek Çiftliğine ulaşabilirsiniz. Kavacık Köprüsü İETT durağından 121BS hatlı otobüse kullanarak Çavuşbaşı Şehit Erol Marangoz durağından 135G veya 135K hat numaralı otobüse aktarım yaparak varabilirsiniz.



Ancak İstanbul Kelebek Çiftliğine belediye otobüsü yada toplu taşıma araçları ile gitmenizi tavsiye etmiyorum. Çünkü yol aslında çok kısa ancak toplu taşıma araçlarının rotası biraz dolambaçlı. Bu nedenle Kavacık köprüsüne geldiğinizde burada bulunan ticari taksileri kullanarak kısa sürede Kelebekler Çiftliğine varabilirsiniz. Kavacık köprüsünden Kelebek bahçesine yaklaşık 8.5 Km uzunluğunda bir yol bulunmaktadır.

İstanbul Kelebek Çiftliği Giriş Ücreti

Kelebek Çiftliği giriş ücretleri:

Bilet TürüGiriş Ücreti
Çocuk (3-14 yaş)180 ₺
Öğrenci / Öğretmen180 ₺
Yetişkinler (15 yaş ve üzeri)200 ₺
Aile (2 Yetişkin + 2 Çocuk)650 ₺
Piknik Alanı Kullanım Ücreti50 ₺
Profesyonel Fotoğraf Çekim İzni150 ₺
Kelebek Çiftliği Giriş ve Kullanım Ücretleri
  • Fiyat tablosunun dışındaki kullanımlar için 0216-319 52 53 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Engelli ziyaretçiler için Kelebek Bahçesi giriş ücreti üzerinden %50 indirim uygulanmaktadır.
  • Okul ve grup gezileri için önceden rezervasyon yaptırma zorunluluğu bulunmaktadır.
Kelebek Bahçesi Girişi
Kelebek Bahçesi Giriş Kapısı

Kelebek Çiftliğinde Yapılabilecek Aktiviteler

Beykoz’da bulunan bu harika doğa parka geldiğinizde yapılacak aktivitelerin en başında şüphesiz Canlı Kelebek Müzesini gezmek geliyor. Dünyanın dört bir yanından getirilen Kelebek türlerinin yaşam döngüsünü yani “Metamorfoz” sürecine canlı bir şekilde şahit oluyorsunuz.

Yumurta, Larva, Tırtıl, Pupa, Koza ve Kelebek safhalarını aşama aşama görüyorsunuz. Özellikle çocuk ziyaretçilerin oldukça dikkatini çeken Beykoz Kelebekler Çiftliği aileniz ile birlikte oldukça kaliteli zaman geçirebileceğiniz bir yer.

İstanbul’da bulunan diğer botanik parklardan tek farkı kelebeğin canlı yaşam döngüsünü sergileniyor olmasıdır. İstanbul’da Sakura Ağaçlarının çiçek açtığı bahar aylarında doğal park olarak buraya çok benzeyen Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesini de mutlaka görmek gerekiyor.

Kelebek Bahçesinde Yapılan Aktiviteler:

  1. Kelebeklerin bulunduğu kapalı alanı gezmek.
  2. Kelebeklerin yaşam hikayesinin anlatıldığı belgesel gösterimi.
  3. Beslenen kelebekleri izlemek.
  4. Obur Tırtıl Kafede soğuk-sıcak içecekler yada leziz yemekler.
  5. Kahvaltı, Öğle veya Akşam yemeği yenebilir.
  6. Hediyelik eşya bölümü.
  7. Çocuk oyun alanı.
  8. Dere üzerindeki çardaklarda serinliğin tadını çıkarabilirsiniz.
  9. Düğün, nişan veya toplantı gibi organizasyonlar için kullanılan açık alan.


Kelebeklerin Beslenmesine Şahit Olun

Altta bulunan resimde gördüğünüz gibi kelebeklerin çok yakınına yaklaşıp nasıl beslendiklerini gözlemlemek mümkün. Kelebeklerin beslenme öğünleri için hazırlanan çürük veya kuru meyveleri (muz, limon, mandalina ve portakal gibi) ve üzerine konan sevimli kelebekleri izlemek inanın çok zevkli. Burada çocukların en çok sevdiği aktivite hiç şüphesiz el ile kelebeklerin beslenme aktivitesidir.

Elle Kelebek Beslemek
Kelebek Beslenme Alanı

Kelebek Belgeseli Gösterimi

Beykoz Kelebek Bahçesini gezmeye başlamadan önce Kelebeklerin yaşam süreçlerinin anlatıldığı kısa bir belgesel sinema salonunda izletiliyor. Kelebekler hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuz belgesel gösteriminden sonra yaşam alanlarına doğru geçiyorsunuz.

Kelebek belgesel gösterimi
Beykoz Kelebek Çiftliği – Belgesel Gösterimi

Obur Tırtıl Cafe ve Açık Alan

Kelebeklerin yaşam alanlarının nem ve ısı dengesi oldukça önemlidir. Bu nedenle Çiftliğin iç bölümü, doğal ortamlarındaki iklim şartlarına göre ayarlanmaktadır. Doğal olarak nemli hava özellikle de yaz günlerinde ziyaretçileri rahatsız edebiliyor.

Ancak çözümü çok basit. Kelebeklerin bulunduğu cam kafesin hemen dışında bulunan Obur Tırtıl Cafe ve yeşillik alan yardımınıza koşuyor. Tercihinize göre sıcak yada soğuk içeceklerinizi yudumlayarak yeşille iç içe olan bahçe kısmındaki çardaklarda dinlenebilirsiniz.



Bahçenin en üst kısmında ise çocuklar için dizayn edilmiş oyun parkı bulunuyor. Siz dinlenirken çocuklarda doyasıya oyun oynuyorlar.

Obur Tırtıl Cafe
Kelebek Çiftliği – Obur Tırtıl Cafe

Obur Tırtıl Cafe aynı zamanda Kır düğünleri, nişan, toplantı ve doğum günü gibi organizasyonlar için kullanılabiliyor. Müsaitlik durum için telefon ile aramanız gerekiyor.



Sude Hatemoğlu
Dünya Alem Ben Seyyah! Bıkmadan, durmadan, sıkılmadan, usanmadan, mola vermeden, yeter demeden, bazen hiç yemeden içmeden, dinlenmeden ve en önemlisi hiç ama hiç yorulmadan gezmeye devam.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Ahmet Turan dedi ki:

    Kış mevsiminde kelebek Çiftliği kapalıymış üstelik. 1 martta açılacak yazıyor.

  2. Bizyineyollarda dedi ki:

    Sizin de söylediğiniz gibi Konya kelebek dünyası oldukça büyük. Hatta bu konuda Avrupa’da bir sıralamaya sahip. İstanbul’da araştırdığımız tek kelebek bahçesi Beykoz’da bulunmaktadır.

  3. Ahmet Efe Yılmaz dedi ki:

    Buraya gittim ama açıkçası Konyada buluna kelebek dünyasında daha çok tür vardı ve çok büyüktü. Bence İstanbul gibi büyük bir şehir için oldukça küçük bir kelebek bahçesi olmuş.