Ağva’da Gezilecek Yerler
Köken olarak Latince’den dilimize giren ve “iki nehir arasındaki kasaba” anlamına gelen Ağva’dayız. İstanbul’a çok yakın bir konumda olması sebebiyle genç, yaşlı hemen herkesin tercih ettiği bir kaçış rotasıdır. İstanbul’un yoğun, kalabalık ortamından bunalanların uğrak yeridir Ağva.
Ağva Gezi Rehberi
İstanbul’a yakın olması nedeniyle birçoğumuzun uğrak yollarından birisidir Ağva gezisi. Kişisel tercihim Beykoz-Riva-Şile rotası olsa da finalde Ağva ile güzel bir kapanış yaparım. Öyle ki yıl içerisinde birkaç kez bu rotayı kullanırım. İstanbul’un kuzey doğusunda kalan, Batı Karadenizin başlangıç noktasıdır. Aslında bir anlamda İstanbulluların kaçış rotasıdır Ağva.
Ağva Tarihi
Geçmişte Hititler’den Frigler’e ve Roma İmparatorluğundan Osmanlı Devletine kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ağva, İstanbul’un Karadeniz tarafındaki en stratejik bölgesi olmuş çağlar boyunca. Ağva tarihinden bahsedildiğinde Tarihin ünlü Deniz İmparatorlukları olan Ceneviz ve Venedikleri de unutmamak gerekir.
Günümüzde bu tarihi öneminden daha çok, mega şehir İstanbul’dan kaçanların sığındığı bir liman haline gelmiştir. Trafikten, karmaşa ve kalabalıktan uzaklaşarak nefes almak isteyenlerin uğrak yeridir. Henüz kirletmeyi başaramadığımız doğasıyla baş başa huzurlu bir ortam sunuyor bizlere.
Stresten Arınıyoruz
Karadeniz ile bütünleşmiş doğası ile her yaştan ziyaretçisine kucak açan Ağva, Göksu ve Yeşilçay (Kocadere) dereleri arasında kalmaktadır. Sakin derelerin Karadeniz’e döküldüğü bu doğa harikası sahil kasabası sıkıntı ve streslerden arınmak için size adeta ilaç gibi gelecek. Ağva gezi rehberi notlarımızı tek solukta okumanız ve en kısa zamanda burayı gezmeniz dileğiyle.
Ağva Nerede? Nasıl Gidilir?
İstanbul’a yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Ağva’ya nasıl gidilir? Kendinize ait araç veya bir kiralık araç ile gitmenizi kesinlikle öneriyorum. Ancak araç ile gidemezseniz de bu, dünyanın sonu değil elbette. Günübirlik düzenlenen Ağva Turları var. Üstelik Ağva’da gezilecek yerleri sırasıyla ve rehber eşliğinde gezdiriyorlar.
Bu ulaşım metodlarının dışında özel araçları olmayanlar için toplu taşıma araçları kullanılarak gidilebilir. Üsküdar’dan İett 139A hat numaralı otobüsler ve Harem‘den hareketle Şile üzerinden Üsküdar Turizme ait araçlar ile yaklaşık 3 saatte varılabilmektedir. Üsküdar-Ümraniye-Şile-Ağva Otobüs Seferleri kalkış saatlerini:
https://www.iett.istanbul/tr/main/hatlar/139A/ adresinden takip edebilirsiniz.
Ağva’ya yol tarifine bile gerek duymadan hem D-100 (E5) hemde TEM (Q3) otobanı üzerinden köprülerden çıkar çıkmaz Şile Tabelalarını takip ederek gidebilirsiniz.
Çok yakında Şile-Ağva arasına yapılan otoyol hizmete girecek olup yol daha da kısalacaktır. Çok sayıda tünel ve viyadüklerden oluşan yeni Ağva yolu hizmete girdiğinde çok daha kısa sürelerde varmak mümkün olacaktır.
Ancak şunu da hatırlatmakta yarar var. Hem sahil yolu, hem de orman yolundaki büyüleyici manzarayı yeni yolda bulamayabiliriz.
Ağva’da Gezilecek Yerler
Karadenizin kıyısında bir butik kasaba olan Ağva ilçesi İstanbul il sınırları içinde kalmaktadır. Şile yolu üzerinden kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda bulunuyor. Gezi rehberimizde akılda kalanları sıralacak olursak;
- İlçe merkezi (Ağva Çarşı)
- Ağva Plajı (Mercan Köşk & Halk Plajı)
- Deniz Feneri
- Karadeniz manzarası ile diğer Ağva Plajları ve Sahil Yolu
- Göksu Nehri ve Yeşilçay Deresinde Safari Turu
- Kilimli Tepesi ve Kilimli Koyu
- Kurfallı ve Hacıllı trekking parkurları
- Hacıllı tepesi ve Şelale turu
- Ağva Ağlayan Kayalar
Ağva İlçe Merkezi
Dış cephesi beyaz boya ile boyanmış karakteristiği var Ağva ilçe merkezindeki binalarda. Ayrıca Kireç boyalı beyaz Bodrum evleri kadar belirgin olmasa da yakın bölgede Şile’ye benzer ancak görece daha küçük bir çarşısı bulunuyor.
Çarşıda en çok göreceğiniz şey Şile Bezinden kıyafet satan mağaza ve dükkanlar olacaktır. Bununla birlikte parlak deniz kabuklarından el yapımı rüzgar çanları, dolap süsleri, anahtarlık gibi hediyelik eşyalar satan butik dükkanlar bulunuyor.
Ağva Plajı (Mercan Köşk ve Halk Plajı)
Ağva’ya sahil yolu ile geldiğinizde hemen ilçe girişinde sol kısımda otopark kısmından giriş yapılıyor. Dileyen ziyaretçiler ilçe merkezinden de bu plaja ulaşabiliyor. Deniz Fenerinden başlayarak Şuayipli Köyüne kadar uzanıyor. Antalya plajlarını hiç aratmayan görüntüsüyle 3 Km uzunluğa sahip Ağva Plajı iki ayrı bölümden oluşuyor.
Plaj girişi ücretsiz olup şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz Şile Belediyesine bağlı Mercan Köşk işletmesinden kiralayabilirsiniz.
– Eğer plaj havlum bana yeter diyenlerdenseniz plajı ücretsiz kullanabilirsiniz.
Plajın olumsuz iki özelliğinden bahsetmek istiyorum. Birincisi başı boş köpekler oldukça can sıkıcı olabiliyor. İkincisi ise cankurtaranın tüm uyarılarına rağmen izin verilen alanın dışında yüzmek isteyenlerin oluşturduğu kaos. Bunların dışında kendinizi sanki Akdeniz plajlarında gibi hissedeceksiniz.
Araçları ile Ağva Plajına gelenler plaj girişinde bulunan otoparkı kullanabilirler. Şile Belediyesine ait otopark ücretleri şu şekildedir;
Kullanım Süresi | Otopark Ücreti |
---|---|
0-30 Dakika | Ücretsiz |
0-2 Saat | 30 ₺ |
2-4 Saat | 45 ₺ |
4-8 Saat | 60 ₺ |
8-12 Saat | 75 ₺ |
12-24 Saat | 90 ₺ |
24-48 Saat | 120 ₺ |
Ağva Deniz Feneri
İlçe merkezindeki sahil şeridinde bulunan Ağva Deniz Feneri oldukça eski yapıtlardandır. Osmanlı döneminde Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan fenerin çizimini Parisli mimarlar ancak yapımını ise Türk mühendisler üstlenmiştir.
Şile’de bulunan deniz feneri ile yakın zamanda yapılmış olsa da Ağva deniz feneri, Şile Fenerine kıyasla oldukça küçük ve kısadır.
Kısaca deniz fenerinin tarihine göz atmak gerekirse 1800’lü yılların sonunda patlak veren Kırım Savaşı sırasında olası Rus saldırılarına karşı Osmanlı Donanmasına yol göstermek için inşa edilmiştir. 120 yıl sonra bile günümüzde hala çalışır halde olan Ağva Deniz Feneri, gemilere yol göstermekten çok ziyaretçilerin özçekim fotoğraflarında arka plan olmaktadır.
Sahil Yolu ve Plajlar
İstanbul’dan Ağva’ya giderken iki farklı yolu kullanabilirsiniz. Şile üzerinden geldiğinizde sahil yolunu kullanırsanız Karadeniz ve orman eşliğinde diğer yola oranla daha manzaralı bir rotayı takip ediyorsunuz. Ağva kıyı şeridi ve sahil yolundan geldiğinizde Ağva plajlarına ulaşıyorsunuz. Kurfallı plajı, Şuayiplli plajı yol üzerindeki kumsallardan bazıları.
Yakınlarda özel aracınızla gidebileceğiniz Kilimli Koyunda bulunan bir plaj daha bulunuyor. Üstelik Kilimli Plajı kamp yapmaya da uygun bir plaj. Ancak plaj ulaşımı ve olanakları bakımından tavsiye edebileceğim en iyi plaj ilçe merkezinde bulunan Ağva Plajı olacaktır.
Göksu ve Yeşilçay Safari Turu
Göksu nehrinin iki kolu arasında kalan Ağva’da gezilecek yerlerin bir çoğunu safari turu ile gezebiliyorsunuz. Doğa bağımlılarının motorlu ve motorsuz su araçları ile Ağva’yı keşfettiği safari turları son yıllarda oldukça rağbet görüyor.
Kısa bir nehir gezisi yapmış olsam da safari turuna henüz katılma fırsatım olmadı. Ama yakın zamanda katılmayı düşünüyorum ve bu benim için ilginç bir deneyim olacak hiç şüphesiz.
Kilimli Tepesi ve Kilimli Koyu (Plajı)
Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bu doğa harikası bölge adeta cennetten bir parça gibi. Ancak yakın zamanda bu bölge ücretli yapıldı.
Plaj giriş ücretleri ise şu şekilde:
Şile Belediyesi Kilimli Tesisleri Kamp ve Piknik Alanı Günlük Ücretleri
Araç Türü | Giriş Ücreti |
---|---|
Motosiklet | 30 ₺ |
Otomobil | 50 ₺ |
Minibüs | 80 ₺ |
Kamyon-Otobüs | 100 ₺ |
Piknik Alanı Girişi | 100 ₺ |
Çadır Kamp Alanı (Gecelik) | 100 ₺ |
Araç İçi Konaklama (Gecelik) | 100 ₺ |
Yine ücretli bir kamp alanı bulunuyor. Ancak burası da çok atıl durumda ve vasat bir yer. Fazla beklentiye girmeyin derim. Toplanmayan çöpleri gördükten sonra Hijyenden ve temizlikten bahsetmiyorum bile.
Kilimli plajında denize girmek için ücret ödemiyorunuz. Çünkü Kıyı Kanununa göre denizler ve kıyılar tüm vatandaşların kullanımına açıktır. Sizden sadece şezlong, şemsiye ve otopark kullanırsanız ücret talep edilebilir.
Kilimli Koyunun diğer tarafı kayalık olduğundan denize girilemiyor ancak burada bulunan Kilimli Tepesi Trekking Parkurunda doğa-deniz-güneş üçlüsünün tadını doyasıya yaşayabilirsiniz. Bu güzel doğal alanda da toplanmayan çöpler can sıkıcı olsa da siz doğanın tadını çıkarmaya bakın.
Kilimli tepesinden muhteşem Karadeniz manzarası ve kıyıdaki falezlere çarpan hırçın dalgaların çıkardığı ses, ruhunuzda terapi etkisi bırakacaktır.
Kilimli Koyu haritası: https://goo.gl/maps/2J2MtsKKuWR9f3Wf9
Kurfallı Köyü Doğal Orman Parkuru
Denizden daha iç kesimlerde bulunan ve orman içerisinde bulunan Ağva Kurfallı köyünde doğal trekking parkurlarının yanı sıra doğa ile baş başa kamp aktiviteleri ve bungalow ağaç evlerde konaklama imkanı bulunuyor.
- Ağva Orman Evleri (Forest Lodge)
- Nehir Perisi Köy Evi
- Aria Otel
- Ormanevi
Kurfallı Köyü haritası: https://goo.gl/maps/uWP1deJWDyaLh7Ax9
Hacıllı Köyü ve Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı
Ağva’ya yakın köylerden biri olsa da İstanbul’a daha yakın bir köy olan Hacıali Köyü. Ağva’ya 29 Km ve İstanbul’a 110 Km uzaklıkta bulunan Hacıllı köyünü ön plana çıkaran ayrıcalığı ise Göksu (Koca dere) üzerinde bulunan bir şelaledir.
İstanbul’a en yakın şelale olan Hacıllı Şelalesi görmeye değer yerlerden biri. İstanbul’un gürültüsünden ruhunuzu dinlendirici şelale seslerine ulaşmak sadece 1,5 saat kadar yakın bir konumda olan Hacıllı Köyünde bizleri bekliyor.
Şelale çevresinde bulunan kamp alanında doğayla iç içe harika bir camping yapma fırsatı bulabilirsiniz. İstanbul’un şelalelerinden biri olan Hacıllı Şelalesine ulaşmak için işinize yarayacak bu haritaya göz atmakta fayda var: https://goo.gl/maps/fSeRVHHrrQhTpjiTA
İlkbahar ve Sonbaharda Ağva
Bu konuda hep bir ikilemde kalsamda sanki baharda Ağva‘ya gitmek daha cazip gibi. Kış sonrası deniziyle, ormanıyla, kelebeği, çiçeği ve kuşları ile doğanın baharla birlikte yeniden doğuşuna şahit oluyorsunuz. Birbirinden hoş kokulu çiçekler, dalgalar bile bir başka vuruyor Ağva sahiline. Sanki masaj yapıyor insan ruhunun en derinlerine.
İlkbaharda daha çok doğa severler tercih ediyor olsa da yaz sonrası sonbahar aylarında sevgililerin, eşlerin ve romantizmi arayanların tercihi oluyor. Sonbahar mevsiminde aşıkların yanı sıra macera arayan kamp severlere de kapılarını açıyor Ağva.
Karadeniz’den Marmaraya geçişte bir köprü konumundaki Ağva, hem Karadeniz bölgesinin hemde Marmara bölgesinin karakteristik özelliklerini barındırıyor. Doğal zenginlikleri ve eşsiz deniz manzarasıyla gelenleri hayran bırakıyor kendine.
Her renkten ama en çokta yeşilin hemen her tonundan doğal bitki örtüsü ve Karadenizin asi dalgalarının dövdüğü sahilde saatlerce seyre dalabilirim.
Ağva Otel Tavsiyesi ve Konaklama
Aslında mevsimle sınırlamadan her sezon gezilebilecek bir yer burası. Uzun bir tatil imkanı sunmasa bile birkaç günlük kısa süreli tatiller için nefes almak adına tavsiye edebilirim. Ağva’nın otel ve pansiyonlar için güncel fiyat bilgisini otel rezervasyon hattından öğrenebilirsiniz.
Ağva’da konaklama adına çok farklı olanaklar mevcut. Valizleri hazırlayıp kendinizi bir şekilde İstanbul’dan dışarı atabildiniz. Kalınabilecek otel, pansiyon, karavan ve çadır kampları gibi alternatifler bulunuyor. Çoğunluğu İstanbul’dan gelen yerli ziyaretçilerin yanında hatrı sayılı yabancı turistlerde (ağırlıklı olarak kuzey Avrupa ve Arap ülkeleri) Ağva’yı ziyaret etmektedir.
Turistik amaçlı ziyaretlerin büyük çoğunluğunu günübirlik gezmeye gelenler oluşturuyor. Ancak Ağva’da konaklamak isterseniz hemen her zevke hitap eden konaklama imkanları sunuluyor.
Tavsiye Edilen Ağva Otelleri
- Ağva Mi Norte Boutique & Exclusive Hotel
- Ağva Masal Evi Butik Otel (Ağva, Yakuplu Cd. No:260)
- Assorite La Villa Otel (3 Yıldız – Fındık Sokak, NO: 3)
- Ağva Orman Evleri – Forest Lodge (3 yıldız)
- Sahil Yıldızı Pansiyon (Ağva Merkez, Akin Sok, No:3)
- Antik River House
- Şelale Otel
- Piazza Hotel
- Aria Otel
- Deniz Yıldızı Otel
- Tartaruga Otel
- Ağva Rex Otel
- Sapphire Hotel
- Elrio Motel
- Treetops Park Hotel
- The Swan Park Hotel
- Güneş Otel
- Mad Sea Beach Hotel
- Ağva Günlük Kiralık Apart Otel https://goo.gl/maps/s6sKMRW1VDneRDhw7
- Beyaz Ev Ağva Butik Otel (Ağva Merkez, Yakuplu Cd. No:256)
- Piccolo Mondo Hotel
- Hotel Mandalin
- Club Pedalisa
- Tüm Ağva Otelleri Haritası: https://goo.gl/maps/DxPKBW9HEwh1nrwZ6
Konaklayabileceğiniz Ağva otellerinden birkaçı bunlar. İstanbul’da ikamet ettiğim için henüz hiçbirinde konaklama fırsatım olmadı. Bu nedenle Ağva otelleri ile ilgili olumlu-olumsuz bir yorum yapmak istemiyorum. Bungalow, apart daire, pansiyon ve 3 yıldızlı otellerin yanı sıra kamp aktiviteleri için özel camping hizmeti veren yerler de bulunmakta.
Ağva’da Camping ve Doğa Aktiviteleri
Kamp malzemeleriniz ve çadırınızı kurarak doğa ile bütünleşebileceğiniz camping aktivitelerini gerçekleştirebilirsiniz. Ağva’da Çadır veya Karavan kampına uygun alanlar bulunuyor. Bazı kamp alanları;
- Ağva Green Camping (Rezervasyon için http://agvagreenparkcamping.com)
- Seferoğulları Kamping (Rezervasyon için http://seferogullaricamping.com)
- Gelesun Kampland (Rezervasyon için http://facebook.com/agvakamp)
- Woodwille Tree House and Covboy City
Doğa Yürüyüşü Parkurları
Doğa aktiviteleri olarak yürüyüş ve trekking yapabileceğimiz Ağva’ya yakın 3 farklı rotada Hacıllı, Kilimli ve Kurfallı adlı doğa parkurları bulunuyor. Özellikle Kurfallı yürüyüş parkurunda yürümenizi tavsiye ediyorum. İstanbul’un önemli trekking parkurlarına aday konumdaki Kurfallı parkuru doğaya ve denize adeta doyacaksınız.
Son zamanlarda Oryantiring yani yön bulma amaçlı parkurlar oldukça ilgi çekmeye başladı. Ağva’da bu aktiviteyi yapabileceğiniz haritalandırılmış Kurfallı parkuru sizleri bekliyor.
Ağva’da Dere Üzerinde Kano ve Su Bisikleti
Su sporları denecek kadar profesyonel bir aktivite henüz bulunmuyor. Yeşilçay ve Göksu (Kocadere) derelerinin dingin sularında motorlu veya motorsuz su araçlarıyla macera dolu eğlenceli bir aktiviteye kim hayır diyebilir ki?
Kiralayabileceğiniz tekne, deniz bisikleti, kayık veya kanolar ile düzenlenen bu aktiviteler ruhunuzu dinlendirmeye yetecektir. Unutmayın bedeninizin dinlenmeye ve doğal terapiler ile yenilenmeye ihtiyacı var. Yaşam kalitesine olumlu katkısı olacak bu aktiviteleri İstanbul’un yanıbaşında Ağva‘da gerçekleştirmek ayrı bir renk katıyor elbette.
Beach Run – Plaj Koşusu
Bir Karadeniz sahili olan Ağva plajında yüzmenin ve güneşlenmenin yanında oldukça yüksek efor sarf ederek oynanan Beach Run (plaj koşusu), Beach Voley (plaj voleybolu) ve diğer plaj oyunlarını oynamak için ayrılmış alanlar bulunuyor.
Deniz, kum, güneş ve orman dörtlüsü içinize öyle işleyecek ki buradan hiç ayrılmak istemeyeceksiniz. Gözleriniz suya dalıp giderken kulaklarınızda ormandaki kuşların cıvıltısı ve burnunuzda binlerce renkte çiçeklerden gelen baharın kokusu.
Mantar Keşif Gezileri
Mantar uzmanları eşliğinde özellikle sonbahar aylarında Ağva’da mantar türlerini keşfetmeye ne dersiniz? Her dakikası macera ve eğlence dolu bu aktivitede mantar türlerini keşfe çıkıyoruz. İlk kez tecrübe edindiğim ilginç bir aktivite olmuştu benim için.
Diğer Aktiviteler
Ağva gezi turunda yapılabilecek diğer aktiviteler ise, kuş gözlemciliği, balık avcılığı, Ağva plaj geceleri (moonlight dance party), plajda gün batımı ve Göksu nehrinde safari turu.
Ağva’yı Keşfet Platformu – Explore Agva
Doğa bize tüm nimetlerini koşulsuz sunarken diğer taraftan bu güzelliklerin değerini bilmek ve korumak gerekiyor. İşte bu amaçla yaklaşık 10 yıl önce Ağva’da faaliyet gösteren turizm ağırlıklı şirketler ve doğa sevdalıları “Ağva Sürdürülebilir Çevre Platformunu” (http://exploreagva.com/tr) hayata geçirmişler. Bizlerde bu mücadeleyi gönülden destekliyoruz.
Ağva’da Ne Yenir?
Bir Karadeniz sahil kasabasının özelliklerini taşıyan Ağva’ya geldiğinizde ne yenilir ne içilir? diye merak edip acıkanlar; yazının bu bölümü size hitap ediyor.
Sahil kenarında veya dere kenarında oldukça samimi ve nezih mekanlar bulmak mümkün. Ağva’nın ruhuna uygun restoran ve cafelerde bu bölgeye has yemek menüleri var. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış durumda.
Kahvaltı için Kocadere kenarındaki cafe ve restoranlar daha çok tercih edilirken, Öğlen ve Akşam yemekleri için daha çok sahile yakın ve denizi gören mekanlar tercih ediliyor.
Ağva’da hem lezzet hemde manzara olarak tavsiye edebileceğim birkaç mekan önerisi olacak.
Ağva’da ne yenir ne içilir sorusunun cevabına gelince tek cümleye sığdıramayacak kadar çeşit var. Öğünlere göre bir yemek menüsü hazırladım size.
Kahvaltı
Ağva Serpme Köy Kahvaltısı: Yöresel reçel çeşitleri, bal, tahin, tere yağı, sahanda yumurta, sucuklu yumurta, sosis, salam, peynir mıhlaması, kaşar peyniri, örgü peynir, nohut peynir, beyaz peynir, krem peynir, yeşil zeytin, siyah sele zeytin, domates, salatalık, biber, patates kızartması, köy ekmeği, kızarmış ekmek ve sınırsız demleme ÇAY.
Açık Büfe Kahvaltı: Reçel ve marmelat çeşitleri, peynir türleri, kızartmalar, domates, biber, salatalık, zeytin, sahanda yumurta, haşlanmış yumurta ile içecek olarak kahve, çay ve meyve suyu çeşitleri.
Öğle Yemeği
Sahil tarafındaki restoranlarda daha çok balık ve ızgara et ağırlıklı menüler bulunuyor. Ağva merkezde bulunan yemek mekanlarında ise mantı, karadeniz pide, lahmacun ve fast food restoranlar ağırlıkta.
Akşam Yemeği
Ağva’da akşam yemeği diğer öğünlere göre daha özeldir. Çünkü duyguların daha ön plana çıktığı dolayısıyla karnımızı doyurmanın geri planda kaldığı en romantik yemek öğünü şüphesiz akşam yemeğidir. Akşam yemeğini Ağva sahilindeki mekanlarda tercih edebileceğiniz gibi dere kenarındaki sıcak ve samimi bir ortama sahip restoran ve cafeleride düşünebilirsiniz.
Akşam yemeğinde ağırlıklı olarak Alacarte menülerin yoğunlukla servis edildiği, deniz mahsullerini sevenler için balık lokantaları ve bunun yanında Izgara Steak et yemeklerinde iddalı bir kaç yer bulunuyor. Ağva’da yemek yenilebilecek yer önerilerim ise şu şekilde;
Ağva Sahil Restoranları
- Ağva Liman Restaurant (rezervasyon: agvalimanrestaurant.com)
- Club Grand Becassier (rezervasyon: clubgrandbecassier.com)
- Günay Restaurant (rezervasyon: agvagunayhotel.com)
- Fener Balık Lokantası
- Tokatlı’nın Yeri – Mantı ve Gözleme Evi
Ağva Dere Kenarı Cafe, Restoran ve Dinlence Mekanları
- Aşıklar Cafe&Restaurant
- Yakamoz Yalı Kafe & Restorant
- Meleksima Cafe
- Ağva Gezi Kafe & Mola
- Nehir Restaurant
- Sardunya Restaurant
- Antik River House Cafe&Restro
- Ağva Küçük Ev Restaurant
- Gizli Bahçe Restoran
- My Dream Cafe ve Restoran
- Piccolo Mondo Ağva Otel & Restaurant
Ağva’da Mangal Keyfi
Yakın zamanda İstanbul’da gelişi güzel, isteyen istediği yerde mangal yakması yasaklandı. Bu yasak Ağva’da da geçerli. Ancak bu sizi mangal yapmaktan alı koymuyor. Çünkü ilçe belediyesi ve özel cafe ve restoranların ızgara ve mangal yakma alanları bulunuyor.
Dere kenarında kendin pişir kendin ye tarzında mekanlar bulmak zor değil. Hatta kasap malzemenizi ister kendiniz hazırlayıp getirin isterseniz mekandan satın alın.
..ve Ayrılma Vakti 🙁
Günün sonunda İstanbul’dan kaçış amacınız her ne olursa olsun biraz kafa dinlemek, bir kaç güzel manzara görmek ve bir kaç saatte olsa doğayla baş başa vakit geçirmenin üzerinizdeki dinlendirici etkisi, ruhunuzu ve vücudunuzu tüm olumsuzluklardan arınmış hale getirecektir. İstanbul’a döndüğünüzde Ağva’ya en yakın zamanda tekrar gitme planları yapacağınızdan emin olabilirsiniz.
Eğer İstanbul’da bulunuyorsanız ve sabahın erken saatlerinde yola çıkarsanız hem Şile hem de Ağvayı gezebilirsiniz. Yazın günlerin uzun olması şansınızı daha da artıracaktır.
Merhaba. Günübirlik hem ağva hem şile gezilebilir mi? Zaman olarak yetiştirebilirmiyiz??
Yıldırım bey
Ağva merkezde şelale bulunmuyor. Hacıllı köyü sınırları içerisinde bahsettiğimiz şelale. Görmeye değer bir manzara. Mutlaka gidip görmelisiniz.
Ağva da şelale var demişsiniz. Tam olarak ne tarafta acaba. Biz sık sık gidiyoruz ağvaya ama şimdiye kadar hiç şelale görmedim.Merak ettim burda okuyunca.